תשובה:
שלום וברכה:
זו שאלה מאוד מצויה, שמחליפים בין הכפות במהלך הבישול, כיון שהמטבח שלנו משמש גם לבישול בשר וגם לבישול חלב.
אם הכף אינה בת יומא, דהיינו: לא השתמשו בכף לערבוב בסיר בשרי בפעם האחרונה ב- 24 שעות האחרונות- הסיר נותר פרווה בכל מצב.
אך אם תוך 24 שעות השתמשו בכף לערבב סיר בשרי (כף בת יומא), כאן הדין מתחלק לשנים:
א. אם יש במאכל הפרווה פי 60 כנגד הכף- הסיר נותר פרווה.
ב. אך אם אין במאכל הפרווה פי 60 כנגד הכף- כאן שו"ע (יורה דעה, צ"ד\ה') חושש ואם אח"כ יבשלו בסיר חלב, ואפילו אם רק יערבבו בסיר תבשיל פרווה עם כף חלבית (בת יומא, כאשר אין 60 כנגד הכף)- יהיה ניתן להשתמש בסיר רק לפרווה (לא לבשר ולא לחלב).
[להרחבה ניתן לעיין שם בגר"א ופרי חדש- שהתקשו בדעת השו"ע].
לגבי טיגון בצל וערבובו עם כף בשרית (בסיר פרווה):
אם הכף בת יומא- יהיה אסור לאכול את הבצל עם מאכלי חלב, ועדיין מי שאוכל את הבצל לא נהיה בשרי.
אם הכף אינה בת יומא- לפי האשכנזים אין הבדל ודינה כבת יומא ולכן אסור לאכול את הבצל עם מאכלי חלב. ואילו לפי הספרדים ניתן לאכול את הבצל עם כל מאכל.
ברכה והצלחה!